Subtitle
REGLAMENT CURSA LA MARRANA

Some description text for this item

Les inscripcions es realitzaran a través de la pàgina web de la cursa. La inscripció no quedarà formalitzada fins que no s’hagi realitzat el pagament.

El dia de la recollida del dorsal és imprescindible presentar la Llicència federativa homologada per a curses de Muntanya, acompanyada del DNI o NIE. Igualment també serà vàlid mostrar l’aplicació de la FEEC per validar la targeta federativa.

En el cas de no disposar de llicència federativa en el moment de fer la inscripció, trobaràs l’opció corresponent amb un suplement de 5€ al preu de la inscripció, l’import es sumarà al total de la inscripció . L’organització tramitarà la corresponent assegurança temporal pel dia de la Cursa.

Si en el moment de recollir el dorsal s’ha oblidat o perdut la llicència, caldrà tramitar una llicència temporal (5€ en efectiu).

No s’entregaran dorsals sense una llicència en vigor que, com a mínim, tingui les cobertures econòmiques de la Modalitat C de la FEEC 2024:

 • Responsabilitat Civil Límit per sinistre d’1.700.000€
 • Màxim anual agregat de 9.000.000
 • Assistència sanitària per accident Centres concertats Il·limitades, Centres no concertats 2.000,00 €, Centres a l’estranger 20.000,00€
 • Mort per accident 15.000,00€
 • Defunció, quan aquesta es produeix en la pràctica esportiva però sense causa directa de la mateixa 3.000,00€
 • Invalidesa Permanent parcial per accident 25.000,00€
 • Rescat i repatriació000,00€

El període d’inscripció s’obrirà l’1 d’abril de 2024 i es tancarà en arribar als 650 inscrits. No hi haurà llistes d’espera ni reserves de dorsals sense pagament.
L’organització es reserva el dret d’ampliar o reduir el nombre de places. Aquesta modificació s’anunciarà a través de les xarxes socials i de la web oficial de la Cursa.

No hi ha la bossa del corredor per tal de reduir la petjada ecològica, tant pel que fa a embolcalls i bosses com a altres residus. Un dels objectius de la Marrana Skyrace i del Club Excursionista Madteam és ser el màxim de respectuós amb el medi ambient. És per això que ens adaptem als requeriments del Segell Petjada Verda de la FEEC on prima la reducció de residus, l’ús de material biodegradable (cinta de marcatge), banderoles reutilitzables i altres materials que no són d’un sol ús.

Durant el procés d’inscripció hi haurà la possibilitat de reservar la samarreta tècnica de la Cursa 2024 amb un preu de 17€ a part del preu de la inscripció (i l’assegurança, si cal). El període establert per encarregar la samarreta finalitzarà el 30 de juny de 2024. Aquest període no és ampliable. No es podrà encarregar fora de període establert ni el dia de la recollida del dorsal.

En el moment de la recollida del dorsal es farà entrega de la samarreta tècnica si s’ha adquirit dins el termini d’inscripcions. Les samarretes no recollides el dia de l’entrega de dorsal no s’enviaran, per tant, es perdrà el dret d’adquirir-la. No es retornarà l’import.

Anul·lació de la inscripció

La inscripció és personal i els canvis de dorsal caldrà sol·licitar-los a: cursalamarrana@madteam.cat.

Es pot demanar el canvi de recorregut de la Volta del Gegant al Circ de Morens o Passeig de les Marmotes. No a l’inrevés. No es retorna la diferència de preu.

El període per donar-se de baixa definitiva finalitzarà el 31 de juliol de 2024 amb el retorn de l’import d’inscripció menys 10€ de despeses bancàries i gestió. A partir de l’1 d’agost ja no es realitzarà cap devolució.

Per qualsevol dubte en aquest aspecte, contacteu amb la Cursa: cursalamarrana@madteam.cat.

Criteris de participació

Només podran participar a la Cursa, les corredores i corredors que compleixin els següents punts:

 • Ser titulars de la llicència anual apta per a curses de muntanya expedida per la FEEC (Modalitat C o superior), la llicència FEDME o llicències federatives amb cobertura econòmica assimilable a les cobertures de la FEEC. Caldrà aportar documentació acreditativa de les cobertures de l’assegurança.
 • També podran prendre part de la cursa aquells corredors que sense disposar de l’assegurança anual, hagin fet la corresponent sol·licitud en el moment de fer la inscripció de l’opció “inscripció amb assegurança”. Farem la corresponent tramitació amb una companyia asseguradora d’una assegurança temporal.
 • L´edat mínima per participar a la Cursa és de 14 anys. Fins els 18 anys cal autorització paternaDescarregar document d’autorització paterna.
 • No tenir l’assegurança aprovada per la Organització de la Cursa exclou automàticament al corredor de la mateixa i no s’entrega el dorsal. No es farà reemborsament de l’import de la inscripció.
 • No es permet fer LA MARRANA SKYRACE amb gos en cap dels seus recorreguts. Prohibició expressa per part del PARC NATURAL DE LES CAPÇALERES DEL TER i DEL FRESER.

Serveis facilitats per l’organització

 • Cronometratge amb xip (s’exclou als participants del Passeig de les Marmotes).
 • Servei de wc de l’estació (no hi ha dutxes).
 • 1 Avituallaments intermig (km 13’6) sòlid i líquid a la Volta del Gegant 23km.
 • Entrepà i beguda en l’avituallament final a meta.
 • Assistència sanitària al recorregut i ambulància a Vallter2000.
 • Hi ha servei de guardarroba de l’estació d’esquí de Vallter2000 (una moneda de 2€).

Categories

Categoria masculina

Categoria Femenina

SUB 23: de 14 a 22 anys

SUB 23: de 14 a 22 anys

ABSOLUTA: totes les edats

ABSOLUTA: totes les edats

MASTER 1: 40 anys o més

MASTER 1: 40 anys o més

MASTER 2: 50 anys o més

MASTER 2: 50 anys o més

MASTER 3: 60 anys o més

MASTER 3: 60 anys o més

 

Premis

Obtindran medalla i premi els 3 primers classificats de les categories: Sub 23, Absoluta, Màster +40, +50 i +60 per ambdós sexes en totes dues Curses. El Passeig de les Marmotes no és competitiu ni cronometrat, és per aquests motius que no hi haurà classificació ni podi.

Es tindrà en compte l’edat dels corredors i corredores segons l’any natural per a l’obtenció de qualsevol dels premis. Aquests seran acumulatius i serà imprescindible estar present per rebre el trofeu i obsequi.

Responsabilitats

El fet de participar, representa l’acceptació d’aquest reglament.

És responsabilitat de cada participant l’haver obtingut els coneixements teòrics i pràctics necessaris per poder participar-hi, així com del seu propi estat físic.

Obligacions del participant

Tots els participants tenen l’obligació de seguir les indicacions donades per qualsevol membre de l’organització. En cas de desobeir directrius de seguretat indicades per l’organització, el corredor serà desqualificat de la prova.

Tots els participants tenen l’obligació d’assistir i de comunicar al control més proper qualsevol accident que hagin observat. En cas de no fer-ho seran desqualificats.
Llançar deixalles fora dels llocs designats després de cada avituallament o en qualsevol punt de la cursa serà motiu de desqualificació.

Tallar o escurçar el recorregut sortint de l’itinerari indicat serà motiu de desqualificació.

Els corredors que decideixin retirar-se hauran de comunicar-ho a l’organització a través del control més proper al lloc de la retirada i passar per meta.

Tots els corredors hauran de dur el calçat adequat per a realitzar la cursa.

El corredor és el responsable de validar els temps de pas i de meta fent ús del sistema de cronometratge.

Els participants estan obligats a portar el dorsal facilitat per l’organització. Aquest es portarà en un lloc visible a la part davantera (pit) durant tota la prova i no es podrà doblegar ni retallar.

Material obligatori

Corredores i corredors que corren la Volta del Gegant 23K:

 • telèfon mòbil
 • paravent
 • manta tèrmica
 • dos bidons 0,5L plens o un bidó 1L ple com a mínim.

Corredores i corredors que corren el Circ de Morens 11K han de dur obligatòriament:

 • paravent
 • bidó 0,5L ple com a mínim.
 • es recomana portar telèfon mòbil

Els participants a l’itinerari Passeig de les Marmotes 9’5K han de dur obligatòriament:

 • paravent
 • bidó 0,5L ple com a mínim.
 • es recomana portar telèfon mòbil

L’organització podrà demanar, si així ho creu necessari, un material obligatori extra depenent de la previsió meteorològica que ofereixi meteomuntanya.cat pel dia de la cursa com ara malles, impermeable, guants i gorra d’abric. Aquesta informació es farà efectiva el dia abans de la cursa a través de les xarxes socials i correu electrònic.

Es realitzarà control de material a la sortida i l’arribada de la cursa. Els corredors i corredores que no portin el material obligatori seran desqualificats, prenent possessió del dorsal i no comptabilitzant el temps efectuat si decideixen realitzar la cursa. Recordar que en aquest cas l’organització no es farà càrrec de cap d’aquests participants un cop se’ls hagi desqualificat.

Recordar que es tracta d’un recorregut d’alta muntanya i la gestió de l’aigua és un fet important i complicat en punts d’alçada. Es recomana administrar adequadament l’aigua ja que només hi haurà 1 punt de líquid a l’itinerari Volta del Gegant  i cap en el recorregut Circ de Morens i Passeig de les Marmotes.

També dur crema solar i ulleres de sol degut a que la cursa transcórrer per damunt els 2000 m d’altitud.

 Horaris i Tancament

08:45 Obertura parc tancat VOLTA DEL GEGANT 23km

09:00 Sortida VOLTA DEL GEGANT 23km

 

09:15 Obertura parc tancat CIRC DE MORENS 11 km

09:30 Sortida CIRC DE MORENS 11 km

09:30 Sortida PASSEIG DE LES MARMOTES 8’5km

 

10:50 Arribada primers corredors CIRC DE MORENS 11 km

11:40 Arribada primers corredors VOLTA DEL GEGANT 21 km

12:30 Lliurament de premis a mesura que es completin els podis.

15:00 Tancament control arribada.

Altres

Cada participant haurà de portar durant tota la cursa tot l’equipament necessari. 
En el punt d’avituallament (km 13’6) per la Volta del Gegant (23km) es subministren begudes i aliments. Els participants s’han d’assegurar que s’aprovisionen d’aliment i d’aigua suficient per assolir el següent punt d’avituallament. A l’avituallament no es donaran gots, s’ompliran els bidons o camelbags de les corredores i corredors.

L’assistència personal només es permet en els punts d’avituallament o de control. 

El dorsal cal dur-lo SEMPRE EN UN LLOC QUE SIGUI VISIBLE EN TOT MOMENT preferentment al pit o abdomen. Si no fos el cas, està permès en la part frontal de la cama o en el frontal de la samarreta.

Seguretat i assistència mèdica

Els punts d’assistència d’emergència i abandonament estan situats al Coll de la Geganta (km3), al Coll de la Marrana1 (Km6,4) i al Coll de Trespics (Km13,6), al Pic de les Borregues (km17) i al Coll de la Marrana2 (Km20).

Aquestes punts tenen enllaç de ràdio o telèfon amb Direcció de Cursa.

Els punts de control i assistència tenen per objecte proporcionar ajuda a qualsevol persona en perill a través dels mitjans de l’organització o contractats per aquesta. Si un participant té problemes o lesions greus cal trucar a Direcció de Cursa (+34 633 57 08 52) o al 112 i demanar a un altre participant que avisi al punt de control i assistència més proper. Mai s’ha d’abandonar a un participant ferit.
Tots els participants estan obligats a prestar assistència a una persona en perill. 
Tots els participants hauran d’atendre a les indicacions del personal de control i seguretat així com del personal d’assistència sanitària o de socors. 
Els costos derivats de la utilització d’un servei de rescat o evacuació excepcional sempre són a càrrec de la persona rescatada. És responsabilitat del participants està federat o contractar l’assegurança personal temporal facilitada per l’organització dins del límit de temps establert.

Si no es pot comunicar amb Direcció de Cursa (+34 633 57 08 52) el participant pot trucar directament al Servei d’Emergències i Socors: 112 (Catalunya i França).

El fet d’abandonar al Coll de Trespics o al Pic de les Borregues no significa que la organització desplaci als participants fins al punt de sortida ja que no hi ha camins transitables per vehicles. Caldrà que els participants arribin pel seu propi peu a l’estació d’esquí de Vallter2000. Allà hi haurà un vehicle de la Organització al peu del Coll de la Marrana. Al Coll de Trespics hi ha vehicles 4×4 de la organització però només es realitzarà la evacuació en cas de lesió greu que impedeix al participant seguir caminant pel seu propi peu.

Sortir dels límits del circuit marcat per la Cursa i les seves conseqüències a si mateix o a altri, serà responsabilitat del corredor.

Avituallaments i controls de pas

Cada participant durà un chip electrònic al dorsal. Els participants sense dorsal seran penalitzats. Es realitzarà una comprovació a la sortida, a l’arribada i en qualsevol punt de control o d’avituallament. 

Únicament s’establirà un avituallament líquid i sòlid per a l’itinerari de 23 km (La Volta del Gegant) al Coll de Trespics situat al punt  13,6 km de la prova.  Els circuits Circ de Morens i el Passeig de les Marmotes serà totalment en autosuficiència.

Els corredors i corredores podran gaudir d’un avituallament final en acabar els itineraris establerts a la base de  Vallter2000 ensenyant el dorsal de participació.

Els avituallaments líquids seran d’aigua i isotònic.

Als avituallaments no hi ha gots, per tant, el corredor haurà d’utilitzar el propi bidó, got o camelbag. Els avituallaments sòlids seran a base de banana, síndria, meló, taronja, barretes energètiques i codony.

El temps màxim per a l’opció LA VOLTA DEL GEGANT 23km serà de 6 hores.

S’estableixen els temps de tall següents:

 1. Coll de la Marrana: 2:00 hores (11.00 am)
 2. Coll de Trespics : 3:30 hores (12:30 pm)
 3. Coll de la Coma de l’Orri 4:30 hores (13:30 pm)

El temps màxim per a l’opció CIRC DE MORENS 11km serà de 4 hores. 

S’estableixen els temps de tall següents:

 1. Coll de la Marrana pas 1: 2:30 hores

El temps màxim per a l’opció del PASSEIG DE LES MARMOTES 8’5km serà de 4:30 hores. No s’establirà cap temps de tall.

En cas de mal temps i/o per raons de seguretat, l’organització es reserva el dret d’aturar l’esdeveniment o modificar els temps de tancament horari.

Els corredors que no assoleixin els controls de pas en les hores indicades o abandonin en algun punt del recorregut no podran ser considerats finishers de la Marrana Skyrace.

En cas de mal temps i/o per raons de seguretat l’organització es reserva el dret d’aturar l’esdeveniment o modificar els temps de tancament horari.

 Senyalització del recorregut

El recorregut estarà senyalitzat amb banderoles grogues o taronges a distàncies prudencials, per ser vistes en cas de boira o mal temps, i cinta de marcatge blanca i vermella FEEC biodegradable. 
És imprescindible seguir els camins sense retallar distància. Una trajectòria de tall provoca una erosió perjudicial pel medi i és antiesportiu. 
Per respecte pel medi ambient no s’utilitzarà pintura, guix o calç en els senders.

ADVERTÈNCIA: Si no ho veus clar, dona la volta!

Sancions / desqualificacions

El Director de Cursa, els Caps dels punts de control i avituallaments estan facultats per fer complir les normes i aplicar immediatament una penalització en cas d’incompliment del Reglament d’acord amb la següent taula:

INCOMPLIMENT DE LES NORMES – SANCIONS I DESQUALIFICACIONS

No es pot prendre la sortida sense portar el material mínim obligatori.

Desqualificació immediata.

El corredor ha de portar a sobre durant tot el trajecte de la cursa el material obligatori.

Desqualificació immediata.

No fer cas de les indicacions dels equips de control.

Desqualificació immediata

Llençar escombraries – acte voluntari.

Desqualificació immediata

No respectar a les persones, organització o altres participants.

Sanció de 5 minuts

No assistència a una persona amb problemes.

Sanció de 10 minuts

Fer trampa (per exemple, l’ús d’un mitjà de transport, l’intercanvi de dorsals …)

Desqualificació immediata

Dorsal no visible.

Sanció de 5 minuts

Actitud perillosa.

Sanció de 10 minuts

Negativa a complir una ordre de la Direcció de Cursa

Desqualificació immediata

Queixes i reclamacions

Totes les reclamacions s’han de fer per escrit, presentat davant el Director en un termini màxim de 2 hores després de l’arribada del participant en qüestió.

Canvi d’horari o cancel·lació de la cursa

L’organització es reserva el dret de modificar en qualsevol moment la ruta i la ubicació dels llocs de socors i avituallaments sense previ avís. Si el clima és molt desfavorable (grans quantitats de pluja o neu, temporal de vent i fred, activació del Pla Alfa per calor extrema o perill greu d’incendi i condicions climatològiques adverses a la pràctica de l’esport a l’aire lliure) l’inici podrà ser posposat per algunes hores inclús es pot cancel·lar. 

En cas de força major (especialment amb mal temps i per raons de seguretat), l’organització es reserva el dret d’aturar l’esdeveniment o modificar els temps de tancament horari. 

Si la cancel·lació es fa 15 dies abans de l’esdeveniment, es farà un reemborsament parcial de les despeses d’inscripció. L’import de la restitució es determinarà per tal de permetre que l’organització compleix tots els costos contractats anteriorment a la data de cancel·lació. En cas de cancel·lació amb menys de 15 dies abans de la sortida o en cas d’interrupció de la carrera per raó de força major, no es farà cap reemborsament de la inscripció. 

Seguretat

L’organització ha contractat una assegurança de responsabilitat civil per la durada de la prova. Aquesta assegurança de responsabilitat civil garanteix les conseqüències pecuniàries de la seva responsabilitat, la dels seus voluntaris i participants. 

Accidents personals: Cada participant haurà d’estar en possessió d’una assegurança d’accidents personals que cobreix qualsevol cost de recerca i rescat a Espanya i França. Aquesta assegurança es pot adquirir a qualsevol institució triada pel participant, especialment amb la FEEC a través de la llicència federativa. La modalitat de la FEEC per participar en curses de muntanya és la C.

Drets d’imatge

Qualsevol participant renuncia expressament el dret a la imatge durant la prova, i renuncia a tota reclamació contra l’organització i els seus socis autoritzats per a l’ús de la seva imatge. L’organització pot transmetre els drets d’imatge als mitjans de comunicació, a través d’una certificació o una llicència apropiada. La Marrana®, La Marrana Skyrace® són marques comercials registrades legalment. Qualsevol comunicació sobre l’esdeveniment o l’ús d’imatges de l’esdeveniment es realitzarà d’acord amb el nom de l’esdeveniment, la marca registrada i amb l’acord formal de l’organització. 

EL FET DE PARTICIPAR SUPOSA L’ACCEPTACIÓ DE TOTES AQUESTES NORMES, QUEDANT ELS IMPREVISTOS A CRITERI DE L’ORGANITZACIÓ.

Contacte de cursa: Club Excursionista Madteam 
cursalamarrana@madteam.cat

Telf: +34 633 57 08 52